mandag 23. januar 2012

Lys

I denne oppgaven skulle vi fokusere på lys. Målet var å finne mange ulike typer lys, og ta bilde av et egg i den settingen. Egg reflekterer og viser lys på en helt spesiell måte. Vi vandret gatelangs i Sandnes og spradet rundt på skolen i jakten på det perfekte lys. Her kan du beskue resultatet:

Her har jeg tatt bilde inne på skolen i en vinduskarm. Solen bak gir motlys bak egget som får det til å virke mye mørkere enn det det egentlig er. Dette er en naturlig lyskilde som kommer direkte fra solen. Eggets form og slagskygge blir reflektert i den blanke overflaten på karmen. 

 Her ligger egget i en sølepytt ute på Ruten. Lyset er mykt og naturlig. Egenskyggen til egget er jevn, og ligner på lyset til resten av lyset som er på egget. Jeg liker godt hvordan lyset virker inn på dråpene som er på egget. 

 Her ligger egget oppå en lampe i en trappeoppgang. Trappeoppgangen er mørk, og den eneste lyskilden på egget er en lampe. Dette blir altså et kunstig lys. Stemningen er avslappet og myk. Egenskyggen til egget er veldig mørk, så den blander seg inn med bakgrunnen. Jeg liker godt forskjellene i skyggene på egget.

Her er eggene i en undergang på Ruten. Lyset er mykt, naturlig og direkte. Det kommer skrått bakfra, men siden det er så lyse omgivelser gir det ingen slagskygge. 

Alle bildene er tatt med Olympus PEN e-p1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar